dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2406.1
  • BIST
    10290.22
  • BTC
    63672.17$

2 penaltı, 3 gol, 3 puan! 


2 penaltı, 3 gol, 3 puan! 
-SESLİ MAKALE- MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin


TFF Birinci Lig'de, Sivasspor'un ardına, ikinciliğe gerileyen Evkur Yeni Malatyaspor, düşme korkusu yaşamak istemeyen Adana Demirspor'un konuğuydu. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 32. haftanın kapanışında 2-1 kazandı. 60 puanlı Doğunun Kaplanları, maç fazlasıyla lider olan 58 puanlı Sivasspor'dan koltuğu devraldı. Üçüncü Eskişehirspor'la farkı 5'e çıkardı ve bitime 2 hafta kala Süper Lig kapısını iyice araladı. Golleri Yiğitcan Erdoğan ile penaltıdan İrfan Başaran attı. Mickael Pote'nin penaltısının yetmediği Mavi-Lacivertli ev sahibi ise 34 puanla 13'üncülükte kaldı. EYMS, 13 Mayıs'ta Boluspor'u ağırlayacak. Bu, yıkılacak olan Malatya İnönü'deki son randevu. 

İrfan Buz'dan ilk 11'de iki değişiklik 

Teknik Direktör İrfan Buz, Bandırma'da 5-0 kaybettikleri müsabakaya göre 2 farklı tercihe yöneldi. 1-0'lık Göztepe galibiyetinde sarı kart cezalısı durumuna düşen Murat Akça'nın yaptırımı sona erdi. 26 yaşındaki savunmacı 11'e döndü. Bandırma'da, ikinci devrede ter döken İrfan Başaran da ilk 11'deydi. Bu ikilinin formasını kaptığı Yiğitcan Erdoğan ile Murat Yıldırım yedekti. Malatya temsilcisinde sakat olan Togolu forvet Jonathan Ayite kafileye dahil edilmedi. 

Sivasspor galip gelince... 

TFF 1. Lig'de, Evkur Yeni Malatyaspor'un Spor Toto Süper Lig'e direkt çıkmak için yarıştığı rakiplerinden Eskişehirspor, geçtiğimiz cumartesi Denizli'de 2-0 kaybetti. Sivasspor ise sahasında Bandırmaspor'u 3-0'la devirdi. Adana Demirspor sınavı öncesi, zirve de 58 puana yükselen Yiğidolara 1 puan farkla kaptırıldı. Es Es ise 57 puanlı EYMS'nin iki puan gerisinde, 3'üncülükteydi.  

Malatyalı taraftarlar stada alınmadı 

Bandırma'daki kötü futboldan dolayı bazı mevkilerde rotasyona gitmesi beklenen İrfan Buz'un Rahman Buğra Çağıran'ı değil, Mehmet Sak'ı oynatacağı belirtilmişti. Ancak kadro ve taktik anlayıştaki tercihi öyle olmadı. İl Güvenlik Kurulu kararıyla 5 Ocak Fatih Terim Stadı'na alınmayan Malatyalı taraftarlar, mücadeleyi Malatya'da izledi. 
 

Bakan Tüfenkçi'nin ziyareti moralleri yükseltmişti 

Sarı-Siyah-Kırmızılılarda hedef, 5-0'lık Bandırma mağlubiyetini unutturmak ve şampiyonluk için dev bir adım atmaktı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve seyircilerin, 6 Mayıs Cumartesi tesislerde takımı ziyareti, futbolcuların ve teknik heyetin moralini yükseltti. Bu enerjiyi ilk andan itibaren hissettiren EYMS, 8'de etkiliydi. Nijeryalı Azubuike Okey'in düşündüğü Eren Tozlu sol çaprazdan iyi hareketlendi. Kaleci Fevzi Elmas'ı geçti ve ağları havalandırdı. Ancak top, ofsayt gerekçesiyle gol değerini bulmadı. 

Eren golü kaçırdı, Sadık sakatlandı 

Azubuike'nin 13'teki servisinde ceza sahası içerisindeki Eren, meşin yuvarlağı yandan auta attı. 24'te Nijeryalı Michael Pereira'nın aktardığı İrfan Başaran, müsait olan Azubuike'yi gördü. Onun şutunda Fevzi direk dibine iyi uzandı ve tehlikeyi uzaklaştırdı. 29'da Rahman'ın Karadağlı Petar Grbic'e müdahalesini Serkan Tokat faul olarak nitelendirdi. Göksu Alhas'ın serbest vuruşunda Beninli Mickael Pote, Sadık ile birlikte hareketlendi ama dokunamadı. Sakatlanan Sadık oyuna devam edemedi. 33'te görevini Yiğitcan Erdoğan'a bıraktı. 

İlk yarıda görsellik yok, mücadele var 

İlk yarı boyunca seyir keyfi düşüktü fakat iki taraf da savaşçı bir kimlikteydi. EYMS, oynama yüzdesinde 62'ye 38, kornerde 2'ye 1 üstündü. Doğunun Kaplanları'nın 2'si isabetli 3 şutu vardı. Mavi-Lacivertlilerin çerçeveyi tutmayan 1 denemesi mevcuttu. Stada gelenlerin sayısı ise 5 bin 770 olarak açıklandı. İkinci 45'e Sarı-Siyah-Kırmızılı misafir başladı. 

Tartışmalı penaltı golüne Yiğitcan'dan cevap 

Hakem 48'de tartışmalara yol açtı. Beninli Mickael Pote'nin fırsat kovaladığı pozisyonda top, sırtı dönük olan Rahman Buğra Çağıran'ın eline çarptı. İtirazlara rağmen penaltı atışını kullanan Pote,  tabelayı 1-0'a taşıdı. Hemen ayaklanan EYMS, 52'de eşitliği yakaladı. EYMS'nin geliştirdiği atakta, İrfan Başaran ortaladı. İyi sıçrayan Yiğitcan Erdoğan kafasını çalıştırdı: 1-1. İrfan hocadan 64'te ikinci hamle geldi. Yeşil zemine adım atan Nijeryalı Austin Amutu, Senegalli Diabang Dialiba'nın elini sıktı. 

İkinci gol penaltıdan... 

68'te heyecan katsayısı arttı. Caner Arıcı'nın servisinde Amutu, akabinde Pereira defansa takıldı. İkinci pozisyonda EYMS cephesinin gözü penaltı noktasındaydı. Lakin Serkan Tokat oralı olmadı. 73'te bu kez Adana Demirspor kanadından itiraz sesleri duyuldu. Kontra akında soldan içeriye giren Amutu, topu kaleciden aşırmayı planladığı anda yere serildi. Serkan Tokat beyaz noktaya koştu. İrfan Başaran, penaltıda neticeyi tayin etti: 1-2. 84'teki Murat Yıldırım ile sağlık problemi yaşayan İrfan Başaran değişikliği, zorunluluktan kaynaklansa da zamanın ilerlemesi açısından olumluydu. 

mad1mad2mad3mad4mad5mad6 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!